CZK/€ 25.080 -0,02%

CZK/$ 22.459 -0,11%

CZK/£ 29.896 +0,07%

CZK/CHF 26.439 -0,30%

29. 03. 2022

0 komentářů

UnitedHealth kupuje poskytovatele domácí zdravotní péče LHC za 5,4 miliardy dolarů

 



 

Zdravotnická společnost UnitedHealth Group dnes oznámila akvizici společnosti LHC Group, za níž zaplatí 5,4 miliardy dolarů (119 miliard Kč) v hotovosti. Posílí tak své portfolio v oblasti lékařských služeb.

UnitedHealth zaplatí za každou akcii LHC 170 USD, tedy o 8 % více než činila pondělní uzavírací cena na burze Nasdaq. Aktivity LHC převezme divize s názvem Optum Health. Podle CEO Optum Health Wyatta Deckera se akvizicí zvýší rozsah schopností jeho divize v rámci celého spektra zdravotní péče, včetně primární, domácí i komunitní péče, behaviorálního zdraví či ambulantní chirurgie.

Dokončení akvizice je plánováno ve druhé polovině letošního roku. Transakce by letošní výhled UnitedHealth nijak ovlivnit neměla. V příštím roce by se pak akvizice měla v očištěném zisku projevit mírně pozitivně, v dalších letech by měl nastat znatelný růst.

Akcie UnitedHealth Group (UNH) oslabují v předburzovní fázi na newyorské burze o 0,1 %. Akcie akvírované společnosti LHC (ticker LHCG) naopak před otevřením trhu připisují oproti včerejší uzavírací ceně 7,4 %.

 
Zdroj : Bloomberg

REKLAMA

Michal Fric
Fio banka, a.s.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *