CZK/€ 25.250 -0,18%

CZK/$ 23.244 +0,14%

CZK/£ 30.252 +0,00%

CZK/CHF 26.920 +0,26%

17. 07. 2024

0 komentářů

Lifeliqe ze skupiny CREDITAS dál expanduje v USA. Nový grant umožní rozšíření rekvalifikačních kurzů v Nevadě

 

Technologická společnost Lifeliqe s brněnskými kořeny dál posiluje v Nevadě – získala nový grant v řádu stovek tisíc dolarů. Ten umožní tvorbu dalšího obsahu pro kariérní mapování, tedy virtuální prohlídky pracovišť pro Nevaďany, kteří se chtějí rekvalifikovat na novou profesi. Grant navazuje na úspěšný projekt SANDI, který právě prostřednictvím virtuálních rekvalifikačních kurzů a prohlídek podporuje zaměstnanost na jihozápadě USA.

Loading



 

S Nevadou pracujeme na dalších výzvách v oblasti budoucnosti práce a zaměstnanosti. Součástí kariérního mapování (Individual Career Mapping – ICM) jsou virtuální prohlídky k bezmála čtyřiceti různým profesím, které jsou pro nevadskou ekonomiku důležité. Během tří let je v rámci projektu SANDI absolvovalo přes 3 tisíce Nevaďanů a více než polovina z nich úspěšně prošla kompletní rekvalifikací,“ říká ředitel společnosti Lifeliqe Matouš Tlapák s tím, že díky novému grantu pro Nevadu vytvoří nových 16 virtuálních prohlídek. Další státy USA navíc plánují projekt kariérního mapování zkopírovat.

Vedle kariérního mapovaní se Lifeliqe více než tři roky věnuje i rekvalifikacím samotným. Disponuje simulacemi například dialýzy, péči o pacienty při onemocnění ledvin. V interaktivním prostředí také trénuje asistenty a asistentky zdravotních sester. Nové virtuální prohlídky budou zaměřené i na specializované profese důležité pro těžbu a zpracování lithia. Před několika lety objevená obří naleziště tohoto vzácného kovu na pomezí států Nevada a Oregon jsou klíčovou surovinou pro výrobu lithium-iontových baterií. Ty pohání vše od smartphonů až po elektromobily Tesla.

Problémem státu Nevada je nízká zalidněnost a nutnost cestovat na velké vzdálenosti. Nevada je čtyřikrát větší než Česko, ale žijí v ní jen tři miliony obyvatel. „Výhodou našeho přístupu je, že lidé mohou nahlédnout do různých profesí bez nutnosti fyzické návštěvy pracoviště. Stačí zajít do moderně vybavené veřejné státní knihovny, kde si zájemce půjčí brýle pro virtuální realitu a absolvuje interaktivní prohlídky pracovišť,“ vysvětluje Matouš Tlapák a pokračuje: „Pokud ho nějaké povolání zaujme, může se domluvit na vlastním rekvalifikačním kurzu, jehož součástí je také náš interaktivní obsah. Studuje pak z pohodlí domova nebo třeba nejbližší knihovny. Budoucností je celoživotní vzdělávání, důležitost nejrůznějších rekvalifikačních kurzů proto ještě poroste,“ vysvětluje Matouš Tlapák.

Lifeliqe působí i v Česku, kde jeho aplikace Corinth 3D pomáhá ve výuce na stovkách základních a středních škol. Corinth expanduje i na Slovensko, do Polska či USA.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů


Související články

Zprostředkování pojištění čeká malé zemětřesení

Poskytovatelé zboží a služeb, kteří budou svým zákazníkům nabízet možnost pojištění, mohou nově podléhat zákonu o distribuci pojištění a zajištění. Soudní dvůr Evropské unie totiž aktuálně rozhodl, že pod pojem „zprostředkovatel pojištění“ spadá právnická osoba, která svým zákazníkům nabízí, aby se účastnili skupinového pojištění, které předem uzavřela s […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

10. 10. 2024

Daňové důsledky povodní v České republice. Jak je to u občanů, podnikatelů a firem

V obecné rovině je daňová uznatelnost škod zákonem o daních z příjmů velmi omezena. Zákon však obsahuje jisté výjimky, kdy je možno bez omezení daňově uznat škody, které souvisejí s živelní pohromou. Zákon o daních z příjmu dále upřesňuje, že mezi živelní pohromy spadají právě i povodně a záplavy.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

25. 09. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *