CZK/€ 25.085 +0,06%

CZK/$ 22.483 -0,24%

CZK/£ 29.876 +0,37%

CZK/CHF 26.517 -0,71%

29. 08. 2024

0 komentářů

Výsledky společnosti Nvidia

 

Když jste označováni za nejdůležitější akcii na světě, musíte doručit výsledky – a Nvidia to opět dokázala. Společnost překonala očekávání ve všech oblastech a ukázala, že poptávka po umělé inteligenci zůstává stabilní.

Loading



 

Tržby vzrostly meziročně o 122 % na 30,04 miliardy dolarů a příjmy z datových center se zvýšily o 154 % na 26,3 miliardy dolarů, čímž výrazně překonaly odhady. Nvidia také oznámila nový zpětný odkup akcií v hodnotě 50 miliard dolarů, což signalizuje důvěru v budoucí vývoj, přičemž čtvrtletí zakončila s obrovskou hotovostní rezervou 34,8 miliardy dolarů.

To, co CEO Jensen Huang a jeho tým v Nvidii dělají, je opravdu výjimečné. Plně využívají revoluci v oblasti AI a pokračují v doručování skvělých výsledků každý kvartál. Největší technologické firmy světa, jako Meta, Microsoft a Alphabet, výrazně navyšují své kapitálové výdaje a tyto peníze směřují přímo do Nvidie, protože jsou v oboru nejlepší.

Výhled společnosti opět překonal očekávání. I přes obavy z možných zpoždění však Nvidia předpokládá, že nové čipy Blackwell přinesou několik miliard dolarů v tržbách. Trh možná bude zklamán, že výhled nepřekonal očekávání ještě výrazněji vzhledem k téměř nedosažitelným očekáváním, ale podstatné je, že v dlouhodobém měřítku zůstává tento příběh nenarušen, poptávka je obrovská a Nvidia jako gigant pokračuje vpřed.

Autor: Josh Gilbert, analytik eToro

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů


Související články

Korelace mezi akciemi a dluhopisy je negativní. Důležité ale je, v jakém kontextu

Povzbudivé znamení pro majitele dluhopisů: tříměsíční korelace mezi akciemi a dluhopisy se opět dostala do záporných hodnot. Připouštíme, že toto tu bylo nedávno, už v červenci 2023 byl mezi oběma třídami aktiv inverzní vztah. Nicméně to, jak investoři o této korelaci přemýšlejí, by se mělo řídit kontextem, a […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

20. 09. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *