CZK/€ 25.085 +0,06%

CZK/$ 22.483 -0,24%

CZK/£ 29.876 +0,37%

CZK/CHF 26.517 -0,71%

30. 08. 2024

0 komentářů

Saxo Bank hlásí silný růst: Zisk za první pololetí 2024 vzrostl o 35 %

 

Saxo Bank Group oznámila upravený čistý zisk za první polovinu letošního roku ve výši 68 milionů EUR. Za stejné období loňského roku přitom dosáhla 50 milionů EUR, došlo tedy k růstu o 35 %.

Loading



 

V roce 2024 zavedla skupina novou konkurenční cenovou strukturu, která snižuje klientské náklady a vylepšila klientskou zkušenost. To vedlo k rekordnímu počtu klientů a objemu spravovaných aktiv.
K 30. červnu 2024 měla skupina Saxo Bank více než 1,2 milionu koncových klientů a spravovala klientská aktiva v hodnotě 109 miliard EUR.

Volatilita na finančních trzích byla v prvním pololetí roku 2024 nízká, což vedlo k nižší obchodní a investiční aktivitě. Vyšší úrokové sazby a pozitivní příliv finančních prostředků od klientů však pozitivně ovlivnily finanční výsledky.

Navzdory krátkodobému negativnímu dopadu snížených cen  se celkové příjmy v prvním pololetí roku 2024 zvedly na 311 milionů EUR. Byly téměř rovnoměrně rozděleny mezi jednotlivé obchodní oblasti: klienti z řad obchodníků tvořili 34 %, klienti z řad investorů 34 % a institucionální klienti 32 %.

Navíc, ratingová agentura S&P v první polovině roku zvýšila hodnocení Saxo Bank na A- z BBB, což svědčí o její silné finanční pozici.

REKLAMA

Saxo Bank Group očekává, že upravený čistý zisk za celý rok bude v souladu s dříve odhadovaným rozmezím 114–134 milionů EUR.

Klíčové finanční ukazatele za první pololetí roku 2024 (první pololetí 2023):

  • Celkové příjmy: 311 milionů EUR (300 milionů EUR)
  • Čistý zisk (upravený): 68 milionů EUR (50 milionů EUR)
  • Čistý zisk: 62 milionů EUR (38 milionů EUR)
  • Celková klientská aktiva: 109 miliard EUR (97 miliard EUR)
  • Celkový kapitálový poměr: 28 % (31,9 %)

„Pozitivní trend, který jsme zaznamenali v první polovině roku, je silným ukazatelem toho, že naše strategie rezonuje s našimi klienty. Více než 1,2 milionu klientů nyní důvěřuje Saxo Bank, která spravuje aktiva ve výši více než 109,38 miliard EUR. Tento úspěch je výsledkem našeho neustálého se zaměření na zlepšování investičních platforem, produktů a služeb a nabídky velmi konkurenčních cen. Ty našim rostoucím klientským základnám umožňují více zhodnocovat své peníze,” komentuje hospodářské výsledky Kim Fournais, generální ředitel a zakladatel Saxo Bank.

”Je také povzbudivé vidět, že naši klienti stále více uznávají hodnotu diverzifikace portfolia napříč různými trhy a třídami aktiv. To činí investování atraktivnější a jednodušší. Investoři tak mohou budovat zdravá a zisková portfolia a řídit svá rizika,” doplňuje Fournais.

Poznámka: Roční zpráva skupiny Saxo Bank je prezentována v DKK (dánské koruny). Všechny údaje v této tiskové zprávě byly převedeny na EUR s použitím směnného kurzu 7,46 k 28. srpnu 2024.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů


Související články

V žebříčku finančního zdraví domácností se Česku daří stoupat, protože se jinde situace zhoršuje

Zatímco vloni Česku v pilíři Finančního zdraví patřila 12. příčka, letos jsme se posunuli na 9. místo v EU. Podle zjištění Indexu prosperity a finančního zdraví to však nebylo způsobeno výrazným zlepšením napříč sledovanými indikátory, ale spíše zhoršením států, které byly ještě v loňském ročníku před ČR. […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

21. 08. 2024

Investování s pozitivním vlivem – adaptace na změnu klimatu a transformace v měnícím se světě

Rizika spojená se změnou klimatu mají dopad na naši společnost, narušují potravinovou bezpečnost, infrastrukturu, vodní systémy a pobřežní oblasti. Zvyšování hladiny moří, rozsáhlé požáry a narušení dodavatelského řetězce způsobené drsnějšími a častějšími nepříznivými povětrnostními jevy jsou jen některé příklady těchto rizik.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

19. 08. 2024

USA jsou v režimu fiskální dominance. Co to znamená pro investory?

Americká ekonomika se zdá být výrazně méně ovlivnitelná vyššími úrokovými sazbami v současném hospodářském cyklu. To potenciálně implikuje, že i následné snižování úrokových sazeb pozbude velkých účinků. Tento jev lze vysvětlit tím, že Spojené státy jsou nyní v režimu fiskální dominance. Tento režim nastává, když veřejný dluh […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

18. 07. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *