CZK/€ 25.085 +0,06%

CZK/$ 22.483 -0,24%

CZK/£ 29.876 +0,37%

CZK/CHF 26.517 -0,71%

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

16. 09. 2024

0 komentářů

Podhodnocené americké akcie: Potenciální příležitosti pro investory

 

V současném tržním prostředí představuje několik podhodnocených amerických akcií atraktivní příležitosti pro investory, kteří chtějí využít neefektivity trhu. Tyto akcie nabízejí potenciál k výrazným ziskům, protože se obchodují pod svou vnitřní hodnotou. Zde je bližší pohled na ty, které stojí za zmínku.

Loading



 

1. Adobe Inc. (ADBE)

Společnost Adobe je předním poskytovatelem digitálních médií a marketingových řešení, známá svými špičkovými produkty, jako jsou Adobe Creative Cloud a Adobe Experience Cloud. Společnost má za sebou řadu inovací a silnou pozici na trhu.

  • Ocenění: Aktuální poměr ceny a reálné hodnoty společnosti Adobe je 0,80, což znamená, že se akcie obchodují pod svou vnitřní hodnotou. Toto podhodnocení je způsobeno spíše dočasnou dynamikou trhu než zásadním zhoršením vyhlídek společnosti.
  • Vyhlídky růstu: Analytici zdůrazňují růstový potenciál společnosti Adobe díky současným trendům v oblasti digitální transformace. Vzhledem k rostoucí poptávce po kreativních a marketingových řešeních má společnost Adobe dobré předpoklady pro dlouhodobý růst. Strategické investice společnosti do umělé inteligence a cloudových technologií dále zvyšují její budoucí potenciál.

2. Comcast Corporation (CMCSA)

Comcast je významným hráčem v oblasti širokopásmového připojení, kabelové televize a zábavy, který působí prostřednictvím svých divizí Comcast Cable a NBCUniversal. Navzdory problémům v segmentu streamingu zůstává společnost významnou silou v tomto odvětví.

  • Ocenění: Poměr ceny a reálné hodnoty společnosti Comcast v současné době činí 0,70, což naznačuje značný růstový potenciál. K silným základním ukazatelům společnosti patří vysoký dividendový výnos a vedoucí postavení v oblasti širokopásmových služeb.
  • Strategické zaměření: Společnost Comcast se zaměřuje na své hlavní silné stránky, včetně širokopásmového podnikání, které nadále roste. Vzhledem k tomu, že společnost překonává provozní překážky a přizpůsobuje svou strategii, představuje atraktivní příležitost pro investory, kteří hledají hodnotu v mediálním a telekomunikačním sektoru.

3. Johnson & Johnson (JNJ)

Johnson & Johnson je přední světovou společností v oblasti zdravotní péče s rozmanitým portfoliem zahrnujícím léčiva, zdravotnické prostředky a výrobky pro zdraví spotřebitelů. Navzdory pokračujícím právním problémům si společnost udržuje silné provozní základy.

  • Ocenění: Akcie se obchodují s poměrem ceny a reálné hodnoty přibližně 0,75, což odráží podhodnocení ve vztahu k vnitřní hodnotě. Současná cenová úroveň představuje potenciální nákupní příležitost pro dlouhodobé investory.
  • Výhled do budoucna: Vyřešení právních problémů společnosti J&J by mohlo obnovit důvěru investorů a zvýšit cenu akcií. Silné portfolio inovativních produktů a pokračující investice do zdravotnických technologií podporují růstovou trajektorii společnosti.

4. Albemarle Corporation (ALB)

Společnost Albemarle je předním světovým výrobcem speciálních chemikálií, včetně sloučenin lithia potřebných pro baterie do elektrických vozidel. Společnost hraje důležitou roli na rostoucím trhu s materiály pro baterie.

REKLAMA

  • Ocenění: Poměr ceny a reálné hodnoty společnosti Albemarle je pozoruhodně nízký a činí 0,35, což naznačuje, že akcie jsou výrazně podhodnocené. To představuje jedinečnou příležitost vzhledem k rostoucí poptávce po lithiu v důsledku boomu elektromobilů.
  • Pozice na trhu: Strategické investice společnosti Albemarle do výroby lithia a plány na její rozšíření jí umožňují využít zrychlujícího se přechodu k elektromobilům a technologiím obnovitelných zdrojů energie. Silné růstové vyhlídky společnosti z ní činí atraktivní investici v chemickém sektoru.

5. Kraft Heinz Company (KHC)

Kraft Heinz je významným hráčem v potravinářském a nápojovém průmyslu, který je známý svým portfoliem ikonických značek. Společnost se zaměřuje na inovace a přizpůsobování se měnícím se preferencím spotřebitelů.

  • Ocenění: Poměr ceny akcie k její reálné hodnotě ve výši 0,68 naznačuje podhodnocení vzhledem k jejímu potenciálu zisku. Společnost Kraft Heinz se tedy obchoduje pod svou vnitřní hodnotou.
  • Příležitosti k růstu: Společnost pokračuje v investicích do inovací výrobků a strategických iniciativ, aby uspokojila měnící se potřeby spotřebitelů. Toto úsilí v kombinaci se silným portfoliem značek může posílit její dlouhodobé růstové vyhlídky.

Investiční úvahy

Investoři by měli tyto podhodnocené akcie zvážit jako součást diverzifikovaného portfolia. Každá společnost nabízí jedinečné příležitosti na základě své pozice v odvětví, růstového potenciálu a aktuálního ocenění. Při hodnocení těchto akcií by investoři měli také posoudit svou individuální toleranci k riziku a investiční strategii, aby mohli činit informovaná rozhodnutí a optimalizovat své investiční výsledky.

Autoři: Finanční analytici investiční platformy a aplikace provozované společností Freedom24

 

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů


Související články

Další rána pro důchodce, stát jim přestal přispívat na spoření. Co s tím?

Na 750 tisíc důchodců přestalo od července dostávat státní příspěvky ke spoření na penzi, které byly jedním z hlavních taháků tohoto produktu. Obrovské množství lidí nyní řeší, jak se samotným spořením i nastřádanými prostředky naložit. Variant je hned několik. Peníze mohou začít důchodcům přilepšovat k penzi, ale lze je […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

12. 09. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *