CZK/€ 25.180 +0,10%

CZK/$ 22.495 -0,23%

CZK/£ 30.147 -0,13%

CZK/CHF 26.670 -0,14%

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

30. 09. 2024

0 komentářů

Tipy na podzimní investici

 

S blížícím se podzimem představuje americký akciový trh směs příležitostí a výzev, které jsou ovlivněny ekonomickými trendy, dynamikou jednotlivých odvětví a globálními událostmi. Přinášíme proto analýzu několik amerických akcií, které by vzhledem k současnému tržnímu prostředí mohly být atraktivními investicemi pro letošní podzim.

Loading



 

Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT)

Tento globální technologický lídr s rozmanitým portfoliem vykazuje silný růstový potenciál, a to především díky stále neutuchající poptávce po cloud computingu a technologiích umělé inteligence (AI) nebo jeho strategickým investicím a závazkům k udržitelnosti.

Microsoft zaujímá dominantní postavení v oblasti cloud computingu díky řešení Microsoft Azure, jedné z předních cloudových platforem na světě. Tržby společnosti z této oblasti neustále rostou, což je podpořeno zvyšující se poptávkou po cloudové infrastruktuře a službách.

Společnost také učinila významné pokroky v integraci AI do svých produktů a služeb. Partnerství s OpenAI a zavedení funkcí AI do Microsoft 365, včetně nástrojů, jako je Copilot, demonstrují závazek společnosti využívat AI ke zvýšení produktivity a efektivity.

Microsoft Corporation trvale dosahuje dobrých finančních výsledků se solidním růstem příjmů a vysokými ziskovými maržemi, což jí umožňuje investovat do výzkumu a vývoje, strategických akvizic a výnosů pro akcionáře. To z ní činí atraktivní volbu pro investory hledající stabilitu a růst. Důraz na udržitelnost navíc zlepšuje reputaci společnosti a odpovídá globálním trendům, přičemž do roku 2030 cílí na záporné emise uhlíku.

REKLAMA

Navzdory existujícím rizikům, včetně silné konkurence a regulačních problémů, proaktivní přístup společnosti k inovacím a její rozšiřující se přítomnost na trhu naznačují udržitelný obchodní model, který dokáže překonat výzvy v měnícím se technologickém prostředí. Pro investory, kteří chtějí využít rostoucí poptávku po cloudových řešeních a umělé inteligenci, může být společnost Microsoft atraktivním doplňkem jejich portfolia.

Společnost NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA)

Jedná se o dominantního hráče v polovodičovém průmyslu s růstovým potenciálem díky inovativním produktům, silnému postavení na trhu a rozšiřujícím se cílovým trhům. Poptávka po umělé inteligenci a vysoce výkonných počítačích stále roste, a tak se společnost NVIDIA nachází v dobré pozici, aby těchto trendů využila.

Grafické procesory NVIDIA jsou nezbytné pro trénování a nasazování modelů umělé inteligence, zejména v rychle se rozvíjející oblasti generativní AI. Příjmy z datových center jsou poháněny silnou poptávkou ze strany poskytovatelů cloudových služeb, spotřebitelských internetových společností a podnikových zákazníků.

NVIDIA je také předním dodavatelem grafických procesorů pro počítačové hry. Tržby společnosti z herního segmentu trvale významně přispívají k jejímu celkovému růstu a očekává se, že uvedení nových herních GPU založených na architektuře Ada Lovelace dále podpoří poptávku. Své technologie GPU využívá také k expanzi na nové trhy, jako jsou automobily a robotika. Platforma DRIVE pro autonomní vozidla a platforma Jetson pro robotiku a umělou inteligenci nabírají na síle, čímž NVIDIA získává pozici pro růst v těchto nových odvětvích.

Silná partnerství s předními technologickými společnostmi, jako jsou Microsoft, Google a Amazon Web Services, umožňují společnosti integrovat své produkty a služby do nabídky těchto významných hráčů, rozšiřovat svou přítomnost a podporovat zavádění svých technologií.

REKLAMA

Společnost NVIDIA trvale dosahuje dobrých finančních výsledků, přičemž v prvním čtvrtletí fiskálního roku 2025 vzrostly její tržby meziročně o 262 % a zisk na akcii bez použití metodiky GAAP o 461 %. Vysoce ziskový obchodní model společnosti a efektivní provoz jí umožnily udržet si špičkovou ziskovost v oboru.

I zde je třeba počítat s riziky, jako je cykličnost odvětví nebo silné konkurence. Přesto inovativní strategie společnosti a expanze na nové trhy naznačují, že má stabilní obchodní model schopný přizpůsobit se dynamickému technologickému prostředí. Pro investory, kteří chtějí využít rostoucí poptávku po umělé inteligenci a vysoce výkonných počítačích, může být NVIDIA atraktivním volbou.

Společnost Take-Two Interactive Software, Inc. (NASDAQ: TTWO)

Zavedený hráč ve videoherním průmyslu, který je známý svými vysoce kvalitními hrami a silnými franšízami, včetně Grand Theft Auto, NBA 2K a Red Dead Redemption, zaujímá skvělou pozici na trhu, a to i díky rostoucí poptávce spotřebitelů po interaktivní zábavě a digitálním obsahu.

Společnost Take-Two se může pochlubit silnou řadou úspěšných franšíz, včetně Grand Theft Auto, u kterého se očekává brzké vydání velmi očekávaného šestého dílu (GTA VI). Historický úspěch jejích franšíz poskytuje pevný základ pro generování příjmů, protože nové verze mají tendenci dosahovat značných prodejů a zapojení hráčů. Očekává se, že nadcházející uvedení GTA VI bude pro společnost Take-Two významným zdrojem příjmů a podle předpovědí by se hra mohla stát jednou z nejprodávanějších všech dob. Humbuk kolem tohoto vydání pravděpodobně zvýší prodeje nejen samotné hry, ale také souvisejícího zboží a nákupů ve hře.

Společnost také úspěšně přešla na model, který klade důraz na digitální prodej a mikrotransakce, zejména ve svých sportovních sériích, jako je NBA 2K. Generuje tak opakované příjmy prostřednictvím stahovatelného obsahu (DLC), virtuální měny a nákupů ve hře, které mohou zajistit stálý tok příjmů nad rámec počátečních prodejů her.

Take-Two mimo jiné rozšiřuje svou přítomnost na trhu mobilních her, který představuje významnou příležitost k růstu. Akvizice společnosti Zynga rozšířila její portfolio mobilních her, což společnosti umožnilo oslovit širší publikum a diverzifikovat zdroje příjmů.

Navzdory nedávným problémům zůstává společnost Take-Two na solidní finanční úrovni a v minulosti dosahovala ziskovosti. Rizika jako konkurence na trhu a závislost společnosti na bestsellerech, může vyvážit proaktivní přístup společnosti k inovacím a strategickým investicím, který naznačuje udržitelný obchodní model, který dokáže překonat výzvy v měnícím se herním prostředí. Investoři, kteří chtějí využít trvalé poptávky po interaktivní zábavě, mohou Take-Two Interactive považovat za atraktivní doplněk svých portfolií.

Autor: finanční analytici investiční platformy a aplikace provozované společností Freedom24

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů


Související články

Čínské akcie po vládní podpoře neskutečně rostou

Nemovitostní krize, slabé spotřebitelské výdaje, deflace, stárnutí populace, zátahy režimu proti byznysmenům, geopolitické napětí, riziko nových cel ze strany USA… Vše rázem zapomenuto. Čínské akcie mají za sebou nejlepší týden od roku 2008 a i do tohoto vstoupily velkolepě. Podle amerických miliardářů i bank Goldman Sachs či […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

30. 09. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *