CZK/€ 25.180 +0,10%

CZK/$ 22.495 -0,23%

CZK/£ 30.147 -0,13%

CZK/CHF 26.670 -0,14%

30. 09. 2024

0 komentářů

ČSOB Pojišťovna a Onfine otevírají digitální akademii pro středoškoláky

 

Duševní zdraví je dnes výrazně ovlivňováno online světem a digitálními technologiemi. Tento vliv však navzdory veřejným obavám nemusí být jen negativní – mladou generaci je ale potřeba vést k tomu, aby technologie užívala vědomě a zdravě.

Loading



 

„Společně s ČSOB Pojišťovnou, která si rostoucí důležitosti této problematiky všímá, proto nyní otevíráme Digitální akademii ČSOB Pojišťovny pro střední školy. V rámci ní proškolíme studentstvo i vyučující, aby byli vůči negativním dopadům technologií na duševní pohodu všímavější a odolnější. Vybraní studující se v roli lektorů a lektorek následně zhostí šíření osvěty nejen mezi své vrstevníky a vrstevnice,“ říká na úvod o akademii Jana Klusáková Seďová, ředitelka organizace Onfine, která celý projekt realizuje.

Čísla mluví jasně, stále více mladých lidí trpí duševním onemocněním a stávají se v jejich důsledku dokonce invalidními. „Duševní onemocnění je problém jako každý jiný a nemělo by se kolem něj chodit po špičkách. Věřím, že jsme jako společnost v tomto již značně pokročili. Péče o duševní zdraví by měla být alfou omegou každého z nás.  Stejně jako fyzické zdraví. A fakt, že nás digitální svět ovlivňuje často více než bychom si přáli, je více než zřejmý. Proto jsme se ve spolupráci s odborníky z Onfine rozhodli pomoci středoškolákům čelit aktuálním hrozbám podkopávajícím jejich duševní zdraví. Přesně to je cílem právě otevírané digitální akademie,“ říká Jiří Střelický, generální ředitel ČSOB Pojišťovny.

Akademie odstartuje již v říjnu

Jedním z cílů akademie je naučit budoucí generaci, studentky a studenty středních škol, jak najít zdravou cestu k technologiím i k sobě samým (Vzdělávací peer program Onfine Buddies). Akademie dále zahrnuje i klasické workshopy pro třídy a vzdělávání pro pedagogický sbor.

Hlavní aktivity projektu:

REKLAMA

  • Interaktivní workshopy pro středoškoláky
  • Komplexní školení pro pedagogický sbor SŠ
  • Online challenge pro studující SŠ
  • Peer program a mentoring pro studenty SŠ

První fáze projektu počítá s aktivním zapojením 1250 studentek a studentů. Současně bude proškoleno na 250 vyučujících. Vzdělávací peer program Onfine Buddies bude trvat 9 měsíců a vyvrcholí červnovým dvoudenním setkáním zúčastněného studenstva. „Těší nás, že díky našim vzdělávacím programům, které jsme doposud realizovali a Akademie pro střední školy na ně přirozeně navazuje, už celkem 15 000 dětí a dospívajících přehodnotilo přístup k online prostoru, 5 250 rodičů překonalo bariéru a lépe pochopilo dětský online svět a 2 000 vyučujících našlo způsob, jak žactvo a studenstvo podpořit v dosahování digitální rovnováhy,“ dodává Jana Klusáková Seďová.

Více informací:  https://www.replug.me/chces-mit-technologie-pod-kontrolou-a-navic-inspirovat-ostatni-stan-se-onfine-buddies/

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů


Související články

V žebříčku finančního zdraví domácností se Česku daří stoupat, protože se jinde situace zhoršuje

Zatímco vloni Česku v pilíři Finančního zdraví patřila 12. příčka, letos jsme se posunuli na 9. místo v EU. Podle zjištění Indexu prosperity a finančního zdraví to však nebylo způsobeno výrazným zlepšením napříč sledovanými indikátory, ale spíše zhoršením států, které byly ještě v loňském ročníku před ČR. […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

21. 08. 2024

Investování s pozitivním vlivem – adaptace na změnu klimatu a transformace v měnícím se světě

Rizika spojená se změnou klimatu mají dopad na naši společnost, narušují potravinovou bezpečnost, infrastrukturu, vodní systémy a pobřežní oblasti. Zvyšování hladiny moří, rozsáhlé požáry a narušení dodavatelského řetězce způsobené drsnějšími a častějšími nepříznivými povětrnostními jevy jsou jen některé příklady těchto rizik.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

19. 08. 2024

USA jsou v režimu fiskální dominance. Co to znamená pro investory?

Americká ekonomika se zdá být výrazně méně ovlivnitelná vyššími úrokovými sazbami v současném hospodářském cyklu. To potenciálně implikuje, že i následné snižování úrokových sazeb pozbude velkých účinků. Tento jev lze vysvětlit tím, že Spojené státy jsou nyní v režimu fiskální dominance. Tento režim nastává, když veřejný dluh […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

18. 07. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *