CZK/€ 25.310 +0,14%

CZK/$ 22.867 +0,25%

CZK/£ 30.385 -0,01%

CZK/CHF 26.940 +0,12%

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 10. 2024

0 komentářů

Trhy s kryptoměnami pokračují v růstu díky optimistickým údajům o inflaci v USA

 

Trhy s kryptoměnami pokračovaly v růstu i minulý týden, když data o výdajích na osobní spotřebu v USA, což je preferovaný ukazatel inflace pro Federální rezervní systém (Fed), vyšla nižší, než se očekávalo.

Loading



 

S klesající inflací se pozornost Fedu pravděpodobně přesune k podpoře amerického pracovního trhu, který v poslední době vykazuje známky oslabení. Údaje o volných pracovních místech (JOLTS), změna zaměstnanosti podle ADP a hlavní údaje o nezemědělské zaměstnanosti mohou tento týden výrazně ovlivnit směr akciových i kryptoměnových trhů.

Další pozitivní zprávou pro americký kryptoměnový průmysl bylo minulý týden veřejné prohlášení viceprezidentky Kamaly Harrisové, která poprvé veřejně slíbila podporu blockchainovému průmyslu a dalším nově vznikajícím technologickým odvětvím, pokud bude v listopadu zvolena prezidentkou.

S tím, že Donald Trump již dříve ve své kampani vyjádřil podporu americkému kryptoprůmyslu, by výsledek nadcházejících prezidentských voleb mohl být pro kryptoměny pozitivní, ať už vyhraje Trump nebo Harrisová.

Analýza ceny bitcoinu

Bitcoin kriticky překonal nedávnou úroveň odporu 65 000 USD a vytvořil „vyšší maximum“, což ukazuje, že současná rally má momentum a mohla by pokračovat v růstovém trendu.

REKLAMA

Analytici nyní sledují, zda se podaří výrazně prolomit úroveň odporu 70 000 USD. Průlom této hranice by mohl posílit důvěru, že období cenových výkyvů po halvingu skončilo a nový býčí trh začíná znovu nabírat sílu.

Říjen bývá historicky jedním z nejvýkonnějších měsíců pro cenu bitcoinu. S uvolněnější globální měnovou politikou ze strany USA i Číny a s podporou kryptoprůmyslu, jak od republikánů, tak demokratů, by letošní říjen mohl být také pozitivní.

Hlavní makroekonomickou událostí tohoto týdne budou páteční údaje o nezemědělských pracovních místech.

Nižší než očekávaná čísla by mohla poskytnout další podnět pro Fed k agresivnějšímu snižování úrokových sazeb na nadcházejících listopadových a prosincových zasedáních.

PayPal umožní americkým firemním zákazníkům nakupovat kryptoměny

PayPal minulý týden oznámil, že plánuje umožnit svým americkým firemním zákazníkům nakupovat, držet a prodávat kryptoměny.

REKLAMA

Ačkoli oznámení neupřesnilo, které kryptoměny budou konkrétně k dispozici pro firemní účty, předpokládá se, že půjde o bitcoin, bitcoin cash, ethereum, litecoin a PYUSD (stabilní měna PayPalu v USD), jelikož tyto kryptoměny již jsou dostupné retailovým zákazníkům pro nákup, prodej a převod prostřednictvím aplikací PayPal a Venmo.

PayPal také oznámil, že umožní americkým firemním účtům převádět kryptoměny na a z oprávněných peněženek třetích stran.

BNY Mellon blíže k nabízení úschovy kryptoměn

Podle zprávy agentury Bloomberg udělala minulý týden Bank of New York Mellon, jedna z nejstarších bank v USA, další krok k tomu, aby mohla poskytovat úschovu kryptoměn, jako jsou bitcoin a ethereum, pro klienty s burzovně obchodovanými fondy (ETF).

Komise pro cenné papíry (SEC) rovněž udělila BNY Mellon výjimku ze Směrnice 121 (SAB 121), která požaduje, aby poskytovatelé úschovy kryptoměn zahrnuli kryptoměny do své rozvahy. BNY Mellon předložila SEC alternativní plán, jak poskytovat úschovu bitcoinu a etherea způsobem, který by ochránil prostředky zákazníků v případě insolvence banky, a na základě toho získala výjimku.

Směrnice SAB 121, zavedená v dubnu 2022, vzbudila v americkém kryptoprůmyslu kontroverze a byla silně kritizována za to, že ztěžuje finančním institucím nabízet úschovu kryptoměn.

S udělením výjimky pro BNY Mellon by se tak mohla otevřít cesta pro další velké americké banky, aby spustily vlastní služby úschovy kryptoměn.

Autor: Simon Peters, analytik společnosti eToro:

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů


Související články

Problémy evropských automobilek se rozšiřuje, nově o Stellantis a Aston Martin

Automobilový průmysl v Evropě prochází náročným obdobím, což dokazují nedávná oznámení společností Stellantis a Aston Martin. Stellantis, tradiční gigant s bohatým portfoliem značek, jako jsou Peugeot, Fiat, Chrysler, Alfa Romeo, Jeep, Opel, Dodge a další, spolu s Aston Martin, oznámili 30. září 2024 očekávaný výrazný pokles budoucích […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 10. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *