CZK/€ 25.350 +0,16%

CZK/$ 22.968 +0,44%

CZK/£ 30.101 -0,94%

CZK/CHF 27.007 +0,25%

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

04. 10. 2024

0 komentářů

Které české akcie mohou být na podzim zajímavou volbou?

 

Mezi společnosti, které mají slibný růstový potenciál i v době ekonomické nejistoty patří například ČEZ Group, Moneta Money Bank a Kofola ČeskoSlovensko. Proč by tyto tři akcie mohly být zajímavými investicemi pro letošní podzim.

Loading



 

ČEZ Group (CEZ)

ČEZ Group je jednou z největších energetických společností ve střední a východní Evropě a hraje klíčovou roli v české ekonomice. Akcie společnosti ČEZ jsou dlouhodobě populární mezi investory, zejména díky stabilním dividendám a silné pozici na trhu.

ČEZ se zaměřuje na přechod k zelené energii, což je v souladu s celosvětovými trendy v energetickém sektoru. Investice do obnovitelných zdrojů, jako jsou větrné a solární elektrárny, by měly podpořit růst společnosti v příštích letech. Kromě toho ČEZ plánuje rozsáhlé investice do modernizace své stávající energetické infrastruktury, což umožní udržet krok s rostoucí poptávkou po ekologických energetických zdrojích.

Podzim může být ideální příležitostí k nákupu akcií ČEZ, protože společnost očekává růst díky rostoucím cenám elektřiny a pokračujícím investicím do obnovitelných zdrojů. Pro investory, kteří hledají stabilní a spolehlivou akcii s dlouhodobým růstovým potenciálem, je ČEZ atraktivní volbou.

Informace o vývoji akcií společnosti ČEZ najdete zde.

REKLAMA

Maxim Manturov, vedoucí investičního výzkumu ve společnosti Freedom24, říká, že: „ČEZ je největší energetickou společností ve střední a východní Evropě s rozmanitým portfoliem zahrnujícím výrobu, distribuci a obchod s elektřinou. Společnost se zabývá přechodem na obnovitelné zdroje energie, včetně větrné a solární energie, v souladu s širšími cíli EU v oblasti udržitelnosti. Silná pozice společnosti ČEZ na trhu a strategické investice do projektů v oblasti zelené energie poskytují solidní vyhlídky na růst. Vzhledem k tomu, že se Evropa nadále zaměřuje na snižování emisí uhlíku a zvyšování kapacity obnovitelných zdrojů energie, má společnost ČEZ díky svému úsilí v této oblasti dobré předpoklady pro dlouhodobý růst. Stabilní dividendový výnos společnosti navíc investorům poskytuje stabilní zdroj příjmů.“

Moneta Money Bank (MONET)

Moneta Money Bank je jednou z největších bankovních institucí v České republice a její akcie jsou oblíbenou volbou mezi investory díky silné finanční pozici a stabilním výnosům. Bankovní sektor se sice často potýká s výkyvy, ale Moneta má dobrou pověst pro své stabilní výsledky a schopnost generovat zisk v různých ekonomických podmínkách.

Během letošního roku Moneta úspěšně zvládla ekonomické výzvy, včetně vyšších úrokových sazeb a rostoucí inflace, a očekává se, že bude pokračovat v růstu i na podzim. Důležitým faktorem je její schopnost přizpůsobit se novým regulacím a změnám na trhu. Moneta navíc klade důraz na digitalizaci a inovace, což jí umožňuje oslovit širší skupinu klientů a poskytovat moderní bankovní služby.

Dalším důvodem, proč investoři mohou zvažovat akcie Moneta, je stabilní dividendová politika banky. Moneta pravidelně vyplácí dividendu, což činí její akcie atraktivními pro investory, kteří hledají nejen růst hodnoty, ale i pravidelný příjem. Celkově je Moneta vhodnou volbou pro investory, kteří chtějí diverzifikovat své portfolio o stabilní a rostoucí finanční akcii.

Kofola ČeskoSlovensko (KOFOL)

Kofola ČeskoSlovensko je jedním z předních výrobců nealkoholických nápojů v regionu střední Evropy. Značka Kofola je dobře známá nejen v České republice, ale také v sousedních zemích, jako je Slovensko a Polsko. Akcie společnosti Kofola jsou zajímavé zejména pro investory, kteří chtějí investovat do spotřebitelského sektoru, jenž je méně náchylný k ekonomickým výkyvům než jiné odvětví.

REKLAMA

V posledních letech se Kofola soustředila na rozšíření svého portfolia produktů a zlepšení efektivity výroby. Společnost se snaží reagovat na měnící se preference spotřebitelů, například rostoucí zájem o zdravější a ekologicky šetrné produkty. Tato orientace na trendy zdravého životního stylu a udržitelnosti by mohla společnosti pomoci získat nové zákazníky a zvýšit tržby.

Kromě silné značky a inovativních produktů má Kofola také stabilní finanční výsledky. Firma vykazuje stabilní růst a ziskovost, což z ní činí atraktivní volbu pro investory hledající dlouhodobou hodnotu. I když spotřebitelský sektor není tak dynamický jako technologie nebo energetika, Kofola nabízí bezpečné zázemí s potenciálem pro růst, což by mohlo přinést zajímavé výnosy v budoucnu.

Závěr

Podzim je časem, kdy investoři tradičně přehodnocují své portfolio a zvažují nové příležitosti na trhu. ČEZ Group, Moneta Money Bank a Kofola ČeskoSlovensko jsou tři české společnosti, které nabízejí stabilitu a růstový potenciál. Každá z těchto firem působí v jiném odvětví, což umožňuje diverzifikaci portfolia a snížení rizika.

ČEZ Group těží z přechodu na obnovitelné zdroje energie a rostoucích cen elektřiny, zatímco Moneta Money Bank představuje silnou finanční instituci se stabilní dividendovou politikou. Kofola zaujímá vedoucí postavení ve spotřebitelském sektoru a těží z trendů zdravého životního stylu.

Pro české investory, kteří hledají stabilní akcie s růstovým potenciálem, jsou tyto tři společnosti zajímavou volbou pro letošní podzim.

Autor: Dmytro Spilka, finanční a technický spisovatel

 

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů


Související články

Problémy evropských automobilek se rozšiřují, nově o Stellantis a Aston Martin

Automobilový průmysl v Evropě prochází náročným obdobím, což dokazují nedávná oznámení společností Stellantis a Aston Martin. Stellantis, tradiční gigant s bohatým portfoliem značek, jako jsou Peugeot, Fiat, Chrysler, Alfa Romeo, Jeep, Opel, Dodge a další, spolu s Aston Martin, oznámili 30. září 2024 očekávaný výrazný pokles budoucích […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 10. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *