CZK/€ 25.240 -0,08%

CZK/$ 23.146 +0,10%

CZK/£ 30.274 +0,27%

CZK/CHF 26.850 +0,08%

07. 10. 2024

0 komentářů

UniCredit Bank implementuje systém Topas od Arbes Technologies

 

Arbes Technologies, přední český dodavatel softwarových řešení pro bankovnictví a kapitálové trhy, úspěšně dokončil implementaci systému ARBES TOPAS pro depozitářský útvar společnosti UniCredit Bank. Projekt, který začal v roce 2021, znamenal zásadní modernizaci procesů a výrazné zefektivnění operací v oblasti správy fondů.

Loading



 

Systém Topas byl vybrán jako vítěz výběrového řízení díky své dlouholeté expertize na kapitálových trzích a schopnosti reagovat na specifické potřeby klienta. „Arbes Technologies jsme vybrali na základě jejich odborné způsobilosti a zkušeností, které se ukázaly jako klíčové pro úspěch tohoto projektu,“ uvedl Jan Ryšlink z UniCredit Bank.

Klíčové milníky projektu

V říjnu 2023 byla nasazena plná verze systému ARBES TOPAS na testovací prostředí, kde začalo testování veškerých funkcionalit. Pilotní provoz byl spuštěn v březnu 2024. Na základě výsledků testů bylo rozhodnuto provést migraci fondů ze starého systému v několika vlnách, aby byla minimalizována operační rizika.

Hlavní přínosy implementace

Systém ARBES TOPAS od Arbes Technologies přinesl řadu výhod, které UniCredit Bank posunuly v oblasti digitalizace, mezi které patří zejména automatické párování plateb s transakcemi jednotlivých fondů; rychlejší zpracování dividendových nároků a dalších operací; flexibilita v importu dat, která zkrátila dobu zpracování a snížila manuální práci, čímž došlo i k redukci chybovosti.

Arbes Technologies díky své flexibilní platformě Topas umožnil UniCredit Bank modernizovat své procesy a posílit svou pozici na trhu. „Naším cílem bylo poskytnout UniCredit řešení, které bude flexibilní, spolehlivé a připravené na budoucí výzvy v oblasti kapitálových trhů,“ dodal manažer řešení pro kapitálové trhy Petr Červenka z Arbes Technologies.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů


Související články

V žebříčku finančního zdraví domácností se Česku daří stoupat, protože se jinde situace zhoršuje

Zatímco vloni Česku v pilíři Finančního zdraví patřila 12. příčka, letos jsme se posunuli na 9. místo v EU. Podle zjištění Indexu prosperity a finančního zdraví to však nebylo způsobeno výrazným zlepšením napříč sledovanými indikátory, ale spíše zhoršením států, které byly ještě v loňském ročníku před ČR. […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

21. 08. 2024

Investování s pozitivním vlivem – adaptace na změnu klimatu a transformace v měnícím se světě

Rizika spojená se změnou klimatu mají dopad na naši společnost, narušují potravinovou bezpečnost, infrastrukturu, vodní systémy a pobřežní oblasti. Zvyšování hladiny moří, rozsáhlé požáry a narušení dodavatelského řetězce způsobené drsnějšími a častějšími nepříznivými povětrnostními jevy jsou jen některé příklady těchto rizik.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

19. 08. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *