CZK/€ 25.235 -0,14%

CZK/$ 23.324 +0,19%

CZK/£ 30.275 -0,15%

CZK/CHF 26.953 +0,06%

10. 10. 2024

0 komentářů

Na severní Moravu vyrazily vysoušeče

 

Celkem Kooperativa k dnešnímu dni z bouřek a povodní na konci září zaregistrovala 14 500 škod za 3,6 miliardy Kč. Škodám dominují vytopené domy a domácnosti, Kooperativa eviduje i 281 povodní poškozených automobilů. „Našim likvidátorům se již podařilo ukončit přes 6 tisíc pojistných událostí a klientům jsme, včetně záloh, vyplatili 442 milionů Kč,“ shrnuje aktuální situaci Ondřej Poul, ředitel Centra likvidace pojistných událostí v Kooperativě.

Loading



 

Kromě finanční pomoci se ale Kooperativa snaží pomoci klientům s odstraněním škod. V minulém týdnu na Jesenicku a Bruntálsku působilo 100 zaměstnanců Kooperativy z Prahy, kteří pomáhali klientům Kooperativy s úklidem. Tento týden do postižených lokalit Kooperativa přiveze 40 mobilních vysoušečů. „Jedná se o mobilní profesionální odvlhčovače, které se používají ve stavebnictví při vnitřních dokončovacích pracích, rekonstrukcích a opravách. Budou instalovány v mateřských a základních školách v České Vsi, Lipové a Bohdíkově, a dále jsou určeny pro obce Jindřichov, Karlovice a Kobylá,“ představuje další formy pomoci Ondřej Poul.

V regionech postižených povodněmi operuje stovka techniků Kooperativy, kteří prohlížejí nahlášené škody. „Některé škody vyřizujeme jen na základě poskytnutých podkladů, nemusíme ke klientovi posílat technika na prohlídku. Takže čím kvalitnější dokumentaci škody, tedy fotografie a soupis poškozených věcí, nám klienti poskytnou, tím rychleji obdrží pojistné plnění,“ upozorňuje Ondřej Poul.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů


Související články

Jaké zásadní změny přinesly vládní úpravy do penzijního spoření?

Konsolidační balíček účinný od letošního ledna sebou taktéž přinesl pozitivní změny v oblasti odpočtů z daňového základu pro fyzické osoby. Zásadní změna spočívá v rozšíření okruhu produktů spoření na stáří, které jsou způsobilé pro odpočet z daňového základu. Nově lze od základu daně odečíst i příspěvky hrazené poplatníkem v rámci tzv. dlouhodobého […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

16. 10. 2024

Zprostředkování pojištění čeká malé zemětřesení

Poskytovatelé zboží a služeb, kteří budou svým zákazníkům nabízet možnost pojištění, mohou nově podléhat zákonu o distribuci pojištění a zajištění. Soudní dvůr Evropské unie totiž aktuálně rozhodl, že pod pojem „zprostředkovatel pojištění“ spadá právnická osoba, která svým zákazníkům nabízí, aby se účastnili skupinového pojištění, které předem uzavřela s […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

10. 10. 2024

Daňové důsledky povodní v České republice. Jak je to u občanů, podnikatelů a firem

V obecné rovině je daňová uznatelnost škod zákonem o daních z příjmů velmi omezena. Zákon však obsahuje jisté výjimky, kdy je možno bez omezení daňově uznat škody, které souvisejí s živelní pohromou. Zákon o daních z příjmu dále upřesňuje, že mezi živelní pohromy spadají právě i povodně a záplavy.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

25. 09. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *