CZK/€ 25.320 -0,12%

CZK/$ 23.160 +0,11%

CZK/£ 30.251 -0,07%

CZK/CHF 26.970 -0,02%

10. 10. 2024

0 komentářů

Co je airdrop kryptoměny? Zjistěte, jak získat krypto zdarma

 

Kryptoměnové odvětví zpravidla obchodníkům a investorům přináší mnoho příležitostí, ale také nečekaných zvratů, kdy může jejich oblíbená kryptoměna zničehonic začít klesat. Protože se i krypto svět, stejně jako všechna technologická odvětví, vyvíjí nesmírně rychlým tempem, existují způsoby, jak můžete získat krypto aktivum zcela zdarma – a jedním z těchto způsobů jsou právě tzv. airdropy.

Loading



 

Tento článek tedy téma airdropů přiblíží, popíše principy jejich fungování a v neposlední řadě také zmíní, kde se do těchto atraktivních událostí můžete zapojit.

Získat Best Wallet

K čemu slouží airdrop kryptoměny?

Tvůrci některých krypto projektů se mohou rozhodnout pro airdropy svých kryptoměn z mnoha různých důvodů. Co se týče definice tohoto pojmu, jedná se o distribuci nových tokenů nebo mincí zdarma, které jsou ve většině případů určené pro uživatele nebo investory již zapojené do daného projektu.

Tvůrci mohou airdropy využívat pro mnoho různých účelů, přičemž ty nejčastější jsou zvýšení povědomí o jejich projektu nebo odměnění uživatelů a držitelů jejich kryptoměny za splnění určité komunitní výzvy. V níže přiloženém seznamu si můžete jednotlivé cíle airdropů přehledně projít:

REKLAMA

  • Marketingová strategie: Airdropové události pomáhají zvyšovat povědomí o konkrétním krypto projektu, jelikož jakmile uživatelé získají tokeny zcela zdarma, mohou se o nich zmínit ve své komunitě nebo skupinách na sociálních sítích.
  • Získání nových uživatelů: V momentě, kdy tvůrci vyhlásí airdrop, často tím získají mnoho nových investorů, kteří mají o možnost získat kryptoměnu zdarma do svého portfolia zájem.
  • Podpora stávající komunity: Odměny ve formě airdropu mohou sloužit také jako odměna pro komunitu daného projektu.
  • Získání partnerů: V některých případech mohou díky airdropu tvůrci získat partnery nebo nové spolupráce, když nabídnou těmto partnerům svou kryptoměnu zdarma.

Airdropy mohou pořádat také samotné krypto burzy, které mohou promovat nový krypto projekt, pomoci s jeho distribucí a zvýšením veřejného povědomí nebo jednoduše tímto způsobem odměnit své věrné uživatele.

Jak krypto airdrop funguje?

Jak takový airdrop může fungovat a jakými způsoby se do něj lze z pozice zájemce zapojit? I když tuto událost můžeme označit jako distribuci kryptoměn zdarma, v drtivé většině případů je podmíněna provedením určité akce. Může se jednat například o:

  • Vlastnictví dané kryptoměny: Jakmile se stanete držitelem tokenů nebo mincí – ať už přes burzu nebo skrze web projektu, pravděpodobně se setkáte s připojením peněženky k platformě nebo webu, v rámci kterého bude airdrop provozován. U některých aktiv se pak již nemusíte o nic dalšího starat, protože v momentě spuštění airdropu vám přistane distribuovaná kryptoměna přímo do peněženky.
  • Ruční žádost o účast: Jindy to tak jednoduché není a o účast v airdropu si musíte zažádat. Často se i v tomto případě setkáte s určitými podmínkami, nicméně před účastí v celé události bude nutné ještě udělat krok navíc, a to například vyplnit formulář s registrací do této akce.
  • Splnění komunitních úkolů: Podmínky pro účast v airdropu často zahrnují například sledování profilu tvůrců na sociálních sítích nebo splnění dalších výzev (u herního projektu to mohou být například úkoly v herním světě). Vždy byste tyto informace a podmínky měli nalézt na webu projektu nebo příslušných sociálních sítích.

Jedním z nejznámějších airdropů byl tzv. Uniswap airdrop, který nastal během července 2020. V tomto případě byli odměněni uživatelé, kteří používali stejnojmennou decentralizovanou směnárnu Uniswap – každý uživatel, který měl aktivní účet v období od 1. září 2020 do 31. října 2020, obdržel 400 UNI tokenů (přibližně 1 200 $ v době vydání).

Výše uvedený airdrop je již za námi, nicméně i v současné době se na trhu nachází mnoho zajímavých krypto projektů s aktivními airdropy, kterých se můžete zúčastnit.

Best Wallet odměňuje časné příznivce airdropem své kryptoměny

Krypto projekt s názvem Best Wallet se aktuálně řadí mezi vyhledávané kryptoměnové peněženky, které disponují jednoduchou a přehlednou aplikací a dalšími dodatečnými funkcemi, jako je například staking nebo možnost obchodovat kryptoměny na nativní burze Best DEX. Peněženka podporuje více než 60 různých sítí, a protože se jedná o decentralizovanou platformu, není po zájemcích vyžadováno žádné ověření totožnosti (známé jako KYC).

REKLAMA

Obr.: Best Wallet se řadí mezi non-custodial peněženky, které nabízejí možnost se zapojit do airdropu nativních tokenů $BEST.


Zdroj : www.bestweb3.com

V rámci tohoto ekosystému se můžete rovněž setkat  s airdropy, přičemž jejich účelem se stává především odměňování stávajících uživatelů. Rozdávány jsou v tomto případě nativní tokeny $BEST.

Abyste se mohli do této události zapojit, stačí přejít na webové stránky Best Wallet a kliknout na tlačítko „Airdrop” v horním navigačním menu. Web peněženky je lokalizován do českého jazyka, takže byste s navigací neměli mít problém ani v případě, že jste v krypto světě úplným nováčkem.

Za účelem vstupu do airdropu je třeba připojit svůj účet na platformě X a podporou tvůrců na jejich sociálních sítích nebo sdílením příslušným příspěvků začnete získávat body. Neměly by chybět ani denní výzvy, které vám přinesou další body do airdropu – čím více bodů pak budete držet, na tím vyšší odměny se budete moci těšit.

Obr.: První krok zahrnuje připojení vašeho účtu na platformě X.


Zdroj : www.bestweb3.com

Ekosystém Best Wallet pak kromě možnosti získat kryptoměnu zdarma nabízí také mnoho dalších funkcí, přičemž některé z nich jsme už zmínili výše. V prvé řadě se jedná o non-custodial softwarovou peněženku, kterou však lze připojit i k mnoha aplikacím na webu 3.0. Nechybí ani možnost stakovat držené kryptoměny a získat takto pravidelný příjem z odměn ze stakingu. Peněženku si můžete stáhnout z obchodů Google Play nebo App Store jako dedikovanou aplikaci.

Závěr

V dnešním digitálním světě mají uživatelé mnoho příležitostí, jak si přijít na zajímavé odměny a jak se zapojit do atraktivních krypto projektů. Kryptoměny zdarma ve formě airdropu lze získat zpravidla splněním několika kroků nebo výzev. V některých projektech, jako je například zmiňovaná platforma Best Wallet, pak budete moci sbírat body, se kterými získáte nárok na odměny z airdropu. Události airdropů mohou být jednorázové, nebo se opakovat, takže doporučujeme aktuální dění nebo weby projektů sledovat, aby vám nic neuniklo.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů


Související články


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *