CZK/€ 25.240 -0,08%

CZK/$ 23.146 +0,10%

CZK/£ 30.274 +0,27%

CZK/CHF 26.850 +0,08%

15. 10. 2024

0 komentářů

Koukněte se pod pokličku práce s daty v Komerční bance a přijďte zdolat nelehké výzvy. Listopadový AI Digital Data Hackathon je za dveřmi!

 

Ve výjimečných pražských prostorách Komerční banky na Václavském náměstí se bude konat hackathon zaměřený na AI, Machine Learning a digitální analytiku. Zvládnou si přihlášené týmy za pouhých 48 hodin poradit s výzvami, které před ně Komerční banka postaví? V termínu 6.–8. listopadu 2024 budou účastníci pracovat na řešeních přinášejících lepší zákaznickou zkušenost retailovým klientům.

Loading



 

Představte si, že máte přístup ke klientským datům digitální analytiky. Jaké byste je za pomoci AI využili pro vytvoření personalizované komunikace pro klienty banky? Jak byste zlepšili zákaznický zážitek klienta s bankou? Nebo jak byste zjednodušili obsluhu klienta, aby měl přístup k relevantním službám, které vyřeší jeho reálné potřeby? Máme pro vás program na začátek listopadu, kdy se společně pokusíme najít inovativní řešení, která se stanou odpovědí na tyto otázky. Přijďte na hackathon Komerční banky s podtitulem “Unlocking digital data potential”!

Ústřední téma listopadového hackathonu je klient a klientská data. Akci pořádají interní týmy Komerční banky – Data Platforms Tribe a Retail Segment Tribe, které se, jak názvy napovídají, zaměřují nejen na práci s daty, ale implementují projekty zahrnující digitální analytiku, tradiční AI typu deep/machine learning nebo třeba tvorbu vlastních voice/chat botů pomocí velkých jazykových modelů a generativního AI.

„V Komerční bance považujeme za strategickou prioritu využití dat z naší nové digitální banky a aplikaci umělé inteligence ve prospěch našich klientů. Digital Data Hackathonem chceme podpořit naši ambici a posílit naši schopnost personalizovaně komunikovat s klienty Komerční banky a poskytovat jim relevantní služby a produkty,” říká Martin Gerneš, odpovědný za AI strategii Komerční banky a vedení týmu Data Platforms.

Mentoři z Deloitte, Recombee i Zlin.ai

Účastníci hackathonu si sáhnou na skutečná data reálných zákazníků Komerční banky, mj. také díky spolupráci s Deloitte AWS, partnerem zajištujícím technické řešení a bezpečné prostředí v Amazon AWS. Na vítězné týmy čekají finanční výhry, rozhovory v médiích, potenciál spolupráce s Komerční bankou nebo pozvání do podcastu.

REKLAMA

Samotná akce se bude konat v prostorách Komerční banky na Václavském náměstí – nejspíše je to jedna z posledních podobného druhu, a to včetně možnosti v bance přenocovat nebo si prohlédnout bankovní sejf zevnitř! S ohledem na přesun centrály Komerční banky se tak účastníkům naskytne poslední taková příležitost.

Ve středu podvečer proběhne představení výzev, mentorů a porotců i jednotlivých týmů. Případně se některé týmy mohou doplnit nebo nové postavit z přihlášených jednotlivců.

Už po středečním zahájení mohou účastníci začít na řešení výzev pracovat, celý čtvrtek budou následně týmům k dispozici mentoři, odborníci v různých oblastech – můžete se těšit na tým z Deloitte AWS, datové analytiky a data scientisty Vítka Páníka a Petra Ptáčníka z Komerční banky, Jakuba Bareše ze Zlin.ai, Vojtu Kůrku z Meira nebo Jiřího Pětvaldského za Cruxo. Chybět nebude panelová diskuse na téma AI – mezi panelisty najdete např. Saru Polak z Mobile Institute, investora Michala Ciffru z Depo Ventures, Lukáše Benzla z České Asociace Umělé Inteligence. Další mentory a panelisty najdete na webových stránkách https://www.kb.cz/cs/hackathon.

Do poroty, která bude v pátek sledovat výstupy všech týmů a následně vybírat vítěze, usednou např. Head of Strategy Komerční banky Michal Vytiska, Chief Digital Officer Komerční banky Margus Simson nebo ředitel digitálního prodeje Alois Balíček.

Kromě mentorů, panelistů a porotců se seznámíte také s partnery akce, jimiž jsou např. již zmíněný Deloitte AWS, ale také Adastra, Trask, Profinit, Česká Asociace Umělé inteligence a další. Během akce bude probíhat doprovodný program včetně občerstvení pro účastníky s dostatečnou zásobou dobré kávy.
Událost proběhne první listopadový týden ve prvním patře budovy Komerční banky na Václavském náměstí. Registrace je otevřena do 5.listopadu, 12:00. Více informací včetně registrace najdete na webu https://www.kb.cz/cs/hackathon.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů


Související články

V žebříčku finančního zdraví domácností se Česku daří stoupat, protože se jinde situace zhoršuje

Zatímco vloni Česku v pilíři Finančního zdraví patřila 12. příčka, letos jsme se posunuli na 9. místo v EU. Podle zjištění Indexu prosperity a finančního zdraví to však nebylo způsobeno výrazným zlepšením napříč sledovanými indikátory, ale spíše zhoršením států, které byly ještě v loňském ročníku před ČR. […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

21. 08. 2024

Investování s pozitivním vlivem – adaptace na změnu klimatu a transformace v měnícím se světě

Rizika spojená se změnou klimatu mají dopad na naši společnost, narušují potravinovou bezpečnost, infrastrukturu, vodní systémy a pobřežní oblasti. Zvyšování hladiny moří, rozsáhlé požáry a narušení dodavatelského řetězce způsobené drsnějšími a častějšími nepříznivými povětrnostními jevy jsou jen některé příklady těchto rizik.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

19. 08. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *