CZK/€ 25.270 +0,16%

CZK/$ 23.279 +0,10%

CZK/£ 30.321 -0,05%

CZK/CHF 26.938 +0,43%

21. 10. 2024

0 komentářů

Požár elektromobilu? Direct pojišťovna nově zaplatí i baterii, která škodu způsobila

 

Direct pojišťovna rozšiřuje pojištění elektromobilů. Nově se bude vztahovat i na baterie, které způsobí požár auta, a také na nabíjecí stanice. Kromě toho v rámci asistenčních služeb zaplatí i odtah vybitého elektromobilu k nejbližší nabíječce.

Loading



 

Požáry elektromobilů, které vzniknou kvůli baterii, jsou strašákem mnoha lidí. U Directu mají klienti i v těchto případech výraznou výhodu. Pojišťovna totiž pojištění elektromobilů výrazně rozšířila. „V případě požáru, u kterého bylo příčinou zahoření vadné baterie, poškození elektromotoru, porucha při nabíjení nebo zkrat elektroinstalace vozidla, zaplatíme kromě shořelého auta i cenu dílu, který požár způsobil. Pojišťovny přitom standardně díly, které jsou poškozené kvůli technické závadě, neproplácí,“ říká mluvčí Direct pojišťovny Nela Maťašeje. A dodává, že v tomto případě je potřeba mít havarijní pojištění sjednané pro případ přírodního nebezpečí, kam patří i požár.

Částka, kterou klienti za shořelou baterii dostanou, bude záviset na jejím stáří. U baterií do 5 let zaplatí Direct 100 % ceny nové, u baterie od 5 do 10 let pak 80 % ceny a u starší baterky to pak bude časová cena, tedy hodnota, kterou měla před nehodou.

Direct zaplatí i škody na nabíjecích zařízeních

Kromě toho Direct rozšířil pojištění i na škody, které vzniknou na nabíjecích stanicích pro elektromobily, takzvaných wallboxech. „Pojištění se vztahuje na škody, které vzniknou při nabíjení pojištěného elektromobilu. V tomto případě je potřeba mít sjednané havarijní pojištění pro případ dopravní nehody,“ vysvětluje Maťašeje

Součástí každého autopojištění jsou také asistenční služby, které řidičům elektromobilů mimo jiné pomohou, když jim v bateriích na cestách dojde energie a nebudou moci pokračovat v jízdě. V tomto případě je možné zavolat na asistenční linku, která vyšle na místo odtahovou službu. Odtahovka pak auto převeze k nejbližší nabíjecí stanici. „Tyto nabíječky ale nemusí být vždy úplně blízko, proto doporučujeme nastavit si u asistenčních služeb dostatečně vysoký limit, aby zaplatil celou cestu odtahovky,“ upozorňuje mluvčí Direct pojišťovny.

Nastavte si raději vyšší limit u povinného ručení

Kromě toho Direct pojišťovna doporučuje nastavit si i vyšší limit u povinného ručení. I když minimum dané zákonem je 50 milionů korun, škody, které mohou vzniknout například požárem elektromobilu v garážích a na podobných místech, mohou být daleko větší. „I když požárů elektromobilů není mnoho, tak jejich likvidace je velmi náročná. Řidičům proto nabízíme možnost si sjednat povinné ručení s limitem až 250 milionů korun,“ dodává Maťašeje.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů


Související články

Jaké zásadní změny přinesly vládní úpravy do penzijního spoření?

Konsolidační balíček účinný od letošního ledna sebou taktéž přinesl pozitivní změny v oblasti odpočtů z daňového základu pro fyzické osoby. Zásadní změna spočívá v rozšíření okruhu produktů spoření na stáří, které jsou způsobilé pro odpočet z daňového základu. Nově lze od základu daně odečíst i příspěvky hrazené poplatníkem v rámci tzv. dlouhodobého […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

16. 10. 2024

Zprostředkování pojištění čeká malé zemětřesení

Poskytovatelé zboží a služeb, kteří budou svým zákazníkům nabízet možnost pojištění, mohou nově podléhat zákonu o distribuci pojištění a zajištění. Soudní dvůr Evropské unie totiž aktuálně rozhodl, že pod pojem „zprostředkovatel pojištění“ spadá právnická osoba, která svým zákazníkům nabízí, aby se účastnili skupinového pojištění, které předem uzavřela s […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

10. 10. 2024

Daňové důsledky povodní v České republice. Jak je to u občanů, podnikatelů a firem

V obecné rovině je daňová uznatelnost škod zákonem o daních z příjmů velmi omezena. Zákon však obsahuje jisté výjimky, kdy je možno bez omezení daňově uznat škody, které souvisejí s živelní pohromou. Zákon o daních z příjmu dále upřesňuje, že mezi živelní pohromy spadají právě i povodně a záplavy.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

25. 09. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *