CZK/€ 25.270 +0,16%

CZK/$ 23.279 +0,10%

CZK/£ 30.321 -0,05%

CZK/CHF 26.938 +0,43%

21. 10. 2024

0 komentářů

OneGuard jako ochránce pro celou rodinu – novinka v rizikovém životním pojištění i pro sníženou soběstačnost

 

Nové rizikové životní pojištění OneGuard z dílny pojišťovny Metlife, které je určeno až pro sedm osob od novorozenců až po seniory do 80 let, má hned několik novinek. Ty reagují na aktuální životní situace a s nimi související rizika v podobě zvýšených finančních nákladů. A to i takové, které nejsou předmětem standardního pojištění, takže na jejich úhrady si každý dosud musel našetřit ze svého. Například na sociální služby v době, kdy už se sami o sebe nebudeme schopni postarat.

Loading



 

„Udělali jsme revizi všech pojištění nabízených v aktuálních produktech, zahrnuli novinky vycházející z podnětů nasbíraných od našich obchodních partnerů i samotných klientů a vytvořili jsme zcela nový flexibilní produkt OneGuard. Zahrnuli jsme do něj také novinky, které si žádá dnešní doba, například pojištění snížené soběstačnosti dospělých od 3. stupně závislosti,“ představuje hlavní změny v životním pojištění Tomáš Coufal, Head of Product & Pricing pojišťovny MetLife.

Tento nový typ pojištění pomůže klientům po přiznání snížené soběstačnosti ve 3. a 4. stupni, tedy pokud ztratí schopnost sami zvládat základní životní potřeby. Mezi ně patří mobilita, komunikace, orientace v prostoru, stravování, oblékání a obouvání, tělesná hygiena, výkon fyziologických potřeb, osobní aktivity, péče o zdraví a také péče o domácnost… Výhodou pojištění snížené soběstačnosti je mimo jiné i to, že je možné se pojistit až do věku 70 let.

„Předpokládáme, že o tento typ pojištění bude velký zájem, zejména s ohledem na prodlužující se věk klientů, ale již ne v plném zdraví, navíc v kombinaci se stále se zvyšujícími cenami sociálních služeb. V nabídce si vyberou i klienti v dalších životních situacích, v produktu zůstává vyhledávaná úvěrová asistence s klesající pojistnou částkou pro případy, kdy pojištěný nebude moci z důvodu nemoci nebo úrazu hradit splátky hypotéky a úvěru. Nebo jsou v ní i netradiční rizika, jako speciální pojištění chirurgických zákroků anebo zcela unikátní pojištění horních končetin, které kryje nemoci a úrazy. Je to takové pojištění ‚zlatých českých ručiček‘,“ vypočítává novinky Tomáš Coufal, Head of Product & Pricing pojišťovny MetLife.

Česká republika vykazuje nelichotivou statistiku v počtu onemocnění. Každý její třetí občan onemocní za svého života rakovinou a v posledních letech je každoročně diagnostikováno téměř 60 tisíc nových případů zhoubných novotvarů. Nejčastěji je to rakovina prostaty u mužů, u žen rakovina prsu, obě pohlaví pak bojují ve stejném počtu s rakovinou zažívacího traktu – tlustého střeva, konečníku a také průdušek a plic. Dalších více než 25 tisíc lidí postihne ročně infarkt myokardu a zhruba dvojnásobný počet skončí v nemocnici kvůli cévní mozkové příhodě.

REKLAMA

„I choroby, včetně těch závažných, se mění a vyvíjejí. Díky pokrokům v preventivní zdravotní péči je mnoho nemocí odhaleno a léčeno dříve, než stihnou nevratně poškodit lidský organizmus. V posledních desetiletích ale zároveň nově sledujeme i nárůst výskytu řady onemocnění s nezvykle závažným akutním průběhem a s nepříznivými dlouhodobými následky,“ uvádí MUDr. Gabriel Pallay, CSc.

Proto se nové přístupy v medicíně promítly i do pojistných podmínek u diagnóz závažných onemocnění pojištění OneGuard, kde se MetLife pojišťovna zaměřila i na následky nemocí, jako jsou například trvalý umělý střevní vývod, trvalý umělý vývod průdušnice, amputace končetin, slepota, hluchota, selhávání životně důležitých orgánů a další. U pojištění závažných onemocnění nastaly i další výrazné změny, kromě již zmiňovaných trvalých následků je součástí pojištění také karcinom in situ, mírné formy rakoviny, stejně jako možnost pojištění specifických závažných onemocnění pro muže i pro ženy.

Klienti vyžadující vyšší pojistnou ochranu mohou získat slevu až 15 % na rizikovém pojistném. Nekuřáci nebo lidé s méně rizikovým povoláním mohou získat slevu až 30 %. Obě tyto slevy se mohou navíc vzájemně kombinovat. Pro děti nabízí pojišťovna až 50% slevu na rizikovém pojistném u pojištění trvalých následků úrazu, závažných onemocnění a hospitalizace.

Několika významnými změnami prošlo také pojištění pracovní neschopnosti. V roce 2023 bylo vystaveno více než 2,5 milionu neschopenek s průměrnou délkou 31 dní, přičemž u nemocných s rakovinou byla doba neschopnosti pětkrát delší. Takoví pacienti se mohou dostat do vážných finančních problémů, protože zaměstnanci s hrubou mzdou 30–50 tisíc korun přijdou při pracovní neschopnosti zhruba o třetinu příjmu, ti se 100tisícovou dokonce až o polovinu!

„Naše pojištění pracovní neschopnosti se změnilo ve prospěch klienta, například jsme navýšili limit bez nutnosti doložit přijem na 600 korun denně, nově hradíme i za dobu komplexní lázeňské péče a plníme za vybrané duševní poruchy. Vzhledem k tomu, že většina invalidních důchodců v 1. stupni pracuje, rozhodli jsme se neodpojišťovat těmto klientům pracovní neschopnosti,“ dodal Tomáš Coufal.

Úrazové pojištění je pro klienty nejčastějším symbolem rizikového životního pojištění, vždyť 71 % Čechů se podle České asociace pojišťoven nejvíce obává právě úrazu a jeho následků. I tato část produktu má několik významných zlepšení. Protože prázdniny, především ty letní, jsou z pohledu dětských úrazů rizikové, pojišťovna MetLife vyplácí u vybraných dětských připojištění dvojnásobné plnění právě o prázdninách.

„Za úrazy dětí předškolního věku, žáků základních i studentů středních škol a konzervatoří, které se stanou v době prázdnin vyhlášených Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, budeme vyplácet dvojnásobné pojistné plnění před započtením progrese. Je to jistá forma kompenzace za úrazem zkažené dny volna. Ani dospělí nepřijdou zkrátka, podobně jako dětem nabízíme až desetinásobné progresivní plnění v případě trvalých následků úrazu,“ uzavírá téma nového produktu OneGuard Tomáš Coufal.

Pojištění invalidity společně s pojištěním závažných onemocnění, trvalých následků úrazu, případně dlouhodobé pracovní neschopnosti patří k rizikům, která by měla obsahovat každá kvalitní životní pojistka. To jsou totiž situace, které mohou mít fatální dopad na chod domácnosti. Z invalidního důchodu, který v České republice pobírá 411 tisíc občanů, je většinou obtížné pokrýt všechny pravidelné náklady domácnosti o těch nečekaných nemluvě. Klienti pojišťovny MetLife mohou být v klidu, protože pojištění invalidity mají možnost sjednat samostatně anebo spolu s dalšími pojištěními, například se závažnými onemocněními v balíčku Životní asistence OneGuard, a to za zvýhodněnou cenu.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů


Související články

Jaké zásadní změny přinesly vládní úpravy do penzijního spoření?

Konsolidační balíček účinný od letošního ledna sebou taktéž přinesl pozitivní změny v oblasti odpočtů z daňového základu pro fyzické osoby. Zásadní změna spočívá v rozšíření okruhu produktů spoření na stáří, které jsou způsobilé pro odpočet z daňového základu. Nově lze od základu daně odečíst i příspěvky hrazené poplatníkem v rámci tzv. dlouhodobého […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

16. 10. 2024

Zprostředkování pojištění čeká malé zemětřesení

Poskytovatelé zboží a služeb, kteří budou svým zákazníkům nabízet možnost pojištění, mohou nově podléhat zákonu o distribuci pojištění a zajištění. Soudní dvůr Evropské unie totiž aktuálně rozhodl, že pod pojem „zprostředkovatel pojištění“ spadá právnická osoba, která svým zákazníkům nabízí, aby se účastnili skupinového pojištění, které předem uzavřela s […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

10. 10. 2024

Daňové důsledky povodní v České republice. Jak je to u občanů, podnikatelů a firem

V obecné rovině je daňová uznatelnost škod zákonem o daních z příjmů velmi omezena. Zákon však obsahuje jisté výjimky, kdy je možno bez omezení daňově uznat škody, které souvisejí s živelní pohromou. Zákon o daních z příjmu dále upřesňuje, že mezi živelní pohromy spadají právě i povodně a záplavy.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

25. 09. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *