CZK/€ 25.235 -0,14%

CZK/$ 23.324 +0,19%

CZK/£ 30.275 -0,15%

CZK/CHF 26.953 +0,06%

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

22. 10. 2024

0 komentářů

Krypto trhy pokračují v růstu díky významnému milníku spotových ETF fondů 

 

Krypto trhy nadále rostou, přičemž od minulého pondělí přidaly více než 140 miliard dolarů. Bitcoin konkrétně dosáhl dalšího „vyššího vrcholu“ a překonal hranici 69 000 dolarů, což jsou hodnoty, které nebyly zaznamenány od konce července. Minulý týden byl jedním z největších týdnů pro čisté přílivy do spotových bitcoinových ETF, dosahující 2,13 miliardy dolarů, což nepochybně přispělo k růstu ceny bitcoinu.

Loading



 

Kromě toho americké spotové bitcoinové ETF překročily minulý týden významný milník, když dosáhly celkového čistého přílivu 20 miliard dolarů od svého spuštění. Pro srovnání, ETF na zlato dosáhly této hodnoty až po pěti letech, podle analytika ETF společnosti Bloomberg, Erica Balchunase.

Týdenní údaje o žádostech o podporu v nezaměstnanosti, stejně jako indexy nákupních manažerů (PMI) ve výrobním a služebním sektoru, zveřejněné ve čtvrtek, by mohly způsobit volatilitu na krypto trzích, pokud se skutečné hodnoty výrazně odchýlí od očekávaných.

Pohyby minulého týdne

ApeCoin vzrostl od neděle o více než 100 %, z 0,75 na 1,50 dolaru, což je nejvyšší cena od dubna tohoto roku. Tento růst přichází poté, co tým ApeCoin vedený společností Yuga Labs (společností stojící za NFT kolekcí Bored Ape Yacht Club) představil dlouho očekávanou síť ApeChain.

ApeChain umožní uživatelům vytvářet NFT, obchodovat s tokeny a budovat decentralizované aplikace. ApeCoin samotný, kromě toho, že je tokenem pro správu, bude sloužit i k úhradě poplatků za transakce v této síti.

REKLAMA

Tesla vyvolala spekulace o možném prodeji, když přesunula všechny své bitcoinové držby

Tesla minulý týden vyvolala spekulace o možném prodeji, když přesunula všech svých 11 509 bitcoinů, což představuje přibližně 782 milionů dolarů při aktuálních tržních cenách, na nové adresy. Tato série převodů je první aktivitou v bitcoinové peněžence Tesly od června 2022.

Dosud nebyly nové adresy spojeny s žádnou kryptoměnovou burzou, což naznačuje, že Tesla možná v této době neplánuje likvidaci, a že převody mohou souviset pouze se správou peněženek, auditem nebo restrukturalizací.

Canary Capital podala žádost o první spotové ETF na litecoin v USA

Canary Capital Group, nová investiční firma zaměřená na digitální aktiva, minulý týden podala první registrační žádost S-1 na spotové ETF na litecoin u americké Komise pro cenné papíry (SEC).

Canary Capital Group byla založena Stevenem McClurgem, bývalým spoluzakladatelem společnosti Valkyrie Funds, která byla letos dříve převzata společností CoinShares.  Litecoin je často označován jako „stříbro“ ke „zlatému“ bitcoinu a byl vytvořen z open-source kódu bitcoinu s několika úpravami, jako je kratší doba generování bloků a zvýšený celkový počet mincí (84 milionů).

Vzhledem k podobnosti s bitcoinem, jakožto globální platební síť s otevřeným zdrojovým kódem a využívající konsensu Proof-of-Work, by litecoin mohl získat mnohem rychleji schválení spotového ETF ve srovnání s žádostmi na jiná kryptoaktiva, jako je solana nebo XRP.

Siam Commercial se stává první thajskou bankou, která přijala stablecoiny pro přeshraniční platby

Siam Commercial Bank, jedna z největších a nejstarších bank v Thajsku, ve spolupráci se společností Lightnet spustila první službu stablecoinů v zemi, zaměřenou na zjednodušení přeshraničních plateb a remitencí. Tato nová služba nabídne řadu výhod, včetně lepší efektivity kapitálu a snížení provozních nákladů.

Uživatelé budou také moci provádět transakce v místních měnách a užívat si lepší spolehlivost a dostupnost, přičemž služba bude přístupná 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. SCB také uvedla, že projekt byl úspěšně testován v regulačním sandboxu Bank of Thailand a nabízí flexibilitu pro budoucí rozšíření na korporátní zákazníky.

Autor: Simon Peters, analytik společnosti eToro

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů


Související články

Zlato i stříbro se třpytí dál

Počátkem roku jsme se zaměřili na sektor kovů coby potenciálního vítěze pro letošek i roky příští. Po silném prvním pololetí pokračoval vzestup vzácných kovů pod vedením zlata i ve 3. čtvrtletí. Investoři hledali jistoty v nejistém světě a vše kulminovalo v září, kdy začal centrální bankovní systém Spojených států […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

22. 10. 2024

V příštím roce čekají pracovněprávní vztahy zásadní změny

V příštím roce čekají pracovněprávní vztahy zásadní změny. Od prodloužení zkušební doby až po změny v podmínkách návratu z rodičovské. Novela zákoníku práce upravuje také pravidla pro výplatu mezd. Jak tyto úpravy dopadnou na zaměstnance a co od nich můžeme očekávat? Přinášíme přehled nejdůležitějších návrhů.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

21. 10. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *