CZK/€ 25.085 +0,06%

CZK/$ 22.483 -0,24%

CZK/£ 29.876 +0,37%

CZK/CHF 26.517 -0,71%

18. 04. 2012

0 komentářů

Subjekty:

Klienti mění on-line nejčastěji kontaktní údaje a obmyšlené osoby

 


 

„Téměř rok umožňujeme našim klientům správu pojistných smluv on-line a počet zájemců o tuto službu stále stoupá,“ říká Irena Rohlová, ředitelka úseku podpory prodeje Pojišťovny České spořitelny. „Pozitivně je vnímána především možnost měnit parametry smlouvy, jako jsou kontaktní údaje klientů, obmyšlené osoby či rozložení pojistného do fondů, tedy takové, které nemají dopad na výši pojistného. Klient nemusí kvůli těmto jednoduchým změnám navštěvovat pobočku či poradce, což je obrovská úspora času. Své pojistné smlouvy přes SERVIS 24 již změnilo více jak 3 000 klientů.“ 

Klienti nejčastěji využívají možnost změnit kontaktní údaje (v 68 procentech) a obmyšlené osoby (ve 25 procentech). Oblíbené je také přijímání E-dokumentů, elektronicky zasílá pojišťovna výroční rekapitulace k pojistné smlouvě, potvrzení o zaplaceném pojistném pro daňové odpočty, potvrzení o přijetí hlášení pojistné události, připomenutí či upomínky platby pojistného a oznámení o změně způsobu placení E-fakturou – elektronickou obdobou složenky.

On-line náhledu na smlouvu využilo 90 000 klientů. Vidí v něm například údaje o pojištěných rizicích, aktuální kapitálovou hodnotu, maximální možný výběr z kapitálové hodnoty, informace o pojistném plnění v případě pojistné události, částku nutnou k doplacení pro maximální daňové zvýhodnění nebo detailní informace o platbách pojistného. Dále informace o pojistníkovi, pojištěných a obmyšlených osobách.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů


Související články

online hry - děti - kluk - počítač

Naučte děti hospodařit a investovat: Online hrou

Gamifikace, tedy používání herních prvků v neherních oblastech, není v investiční oblasti věcí neznámou. Je ale především jedním z nejlepších způsobů, jak vzdělávat děti a mládež v oblastech hospodaření s financemi a investování.

Text: Kateřina Lichtenberková

24. 05. 2019

Kluk - notebook - budoucnost

Jste skutečně připraveni na budoucnost?

„Onehdy se Ray bavil se svým třináctiletým synem a narazili na problém, o kterém se potřebovali dozvědět víc – Ray se rozhodl „kouknout na Google“, jeho syn „šel na YouTube“. Ray si tak uvědomil, že jejich přístupy k vyhledávání informací, získávání odpovědí a k práci s internetem […]

Text: Paul Stanfield

13. 04. 2017

Životní pojištění online? Finanční poradce nevytlačí

Přímým prodejním kanálem se ke klientům dostává kde co. Včetně pojištění. Jen u životního pojištění nabídka poněkud pokulhávala a žádná pojišťovna ho nenabízela. Až do včerejšího dne. Kdo a jaké životní pojištění online nabízí? A proč nevytlačí finanční poradce?

Text: Petr Zámečník

14. 02. 2012


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *