CZK/€ 25.085 +0,06%

CZK/$ 22.483 -0,24%

CZK/£ 29.876 +0,37%

CZK/CHF 26.517 -0,71%

23. 07. 2012

0 komentářů

Subjekty:

ČSOB Pojišťovna: Počet podvodů opět vzrostl

 


 

„Co do četnosti vedou i v tomto pololetí podvody spojené s pojištěním aut. Už tradičně jsou v popředí také pojistné podvody z pojištění podnikatelských rizik,“ uvedl Zdeněk Horáček, vedoucí oddělení forenzního auditu ČSOB Pojišťovny, které se na odhalování pojistných podvodů zaměřuje.

V odhalování pojistných podvodů pomáhá vyšetřovatelům ČSOB Pojišťovny speciální počítačový systém, založený na automatickém zpracování dat o pojistných smlouvách a pojistných událostech. Ten ČSOB Pojišťovna začala používat už v roce 2006 jako jedna z prvních pojišťoven v ČR. Za pojistný podvod hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů


Související články

Pojistných podvodů v životním pojištění přibývá

Pojistných podvodů rok od roku přibývá. V loňském roce odhalily pojišťovny pojistné podvody za více než miliardu korun. Podvodníci se zaměřují především na pojištění vozidel, ale stále častěji také na životní a cestovní pojištění. 

Text: Jana Zámečníková

12. 01. 2017

Životní pojištění v hledáčku organizovaných podvodníků

Pojistných podvodů rok od roku přibývá. Největší počet podvodů je tradičně zaměřeno na pojištění motorových vozidel. Vynalézavost podvodníků ale nezná mezí a proto se v poslední době stále více setkáváme s podvody v úrazovém a životním pojištění. Podvádějí klienti, poradci, lékaři i rehabilitační pracovníci. Rozšiřovat se začaly i organizované pojistné podvody. 

Text: Jana Zámečníková

19. 01. 2016


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *