CZK/€ 25.195 +0,58%

CZK/$ 23.425 -0,24%

CZK/£ 29.764 +0,13%

CZK/CHF 25.932 -0,17%

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

20. 06. 2024

0 komentářů

Zkontrolujte si, zda za dva týdny také nepřijdete o státní příspěvek na penzijko

 

Jen necelé dva týdny zbývají do chvíle, kdy začnou platit další legislativní změny v penzijním spoření. Nová pravidla v poskytování státních příspěvků se dotknou statisíců českých střadatelů. O příspěvky od státu přijdou ti, kteří si nespoří alespoň 500 korun měsíčně a také všichni penzisté.

Loading



 

Zvyšte si pravidelnou úložku

Na státní příspěvek budou mít od července nárok jen ti účastníci penzijního spoření, kteří si každý měsíc na svůj účet pošlou nejméně 500 korun.

K získání státního příspěvku od 1. července 2024 by si svůj měsíční příspěvek mělo navýšit na minimálně 500 korun zhruba 80 tisíc účastníků KB Penzijní společnosti, kterým je státní příspěvek aktuálně poskytován podle stávajících pravidel. Zatím to udělala jen asi desetina z nich,“ upozorňuje členka představenstva KB Penzijní společnosti Jana Petrovská a dodává: “Celkem se to bude v Česku týkat statisíců lidí, kteří spoří v některé z penzijních společností. Na změnu zbývá už jen čtrnáct dnů. Ale pozor, nestačí si pouze změnit trvalý příkaz a začít posílat vyšší částku. Vždy je nutné uzavřít dodatek ke smlouvě, a to buď v některém z digitálních bankovních kanálů, nebo na pobočce Komerční banky.

Některé penzijní společnosti nabízí „věrnostní odměnu“

Věrnostní odměnu ve výši 230 korun měsíčně bude KB Penzijní společnost připisovat svým klientům automaticky každého čtvrt roku. Celkově účastník, který splní podmínky věrnostní odměny, může získat až 4 140 Kč do konce roku 2025. To platí pro stávající klienty i pro všechny, kteří se rozhodnou své penzijko ke KBPS nově převést.

„Peníze vyplatíme každému klientovi, kterému byl přiznán starobní důchod, na penzijním účtu má naspořeno alespoň 500 tisíc korun, z účtu zatím není vyplácena dávka a dál si spoří alespoň 300 korun měsíčně,“ upřesňuje Jana Petrovská.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů


Související články

Investiční postřehy: Francouzské volby, královna Nvidia a ústup z BYD

V posledním týdnu jsme zaznamenali tři hlavní hybatele akciových trhů. Technologické akcie poskočily o 5,5 % výš a Spojené státy si díky tomu polepšily a brzy mohou překonat i Japonsko, které je letos zatím nejúspěšnějším regionem. Za posílení amerických technologických akcií může hlavně společnost Nvidia, která se vyšplhala na […]

Text: Redakce

28. 06. 2024

Komentář: Riziko a zisk od státních dluhopisů po meme akcie

Není žádným tajemstvím, že šachy a obchodování na burze mají mnoho společného. Mě ale velmi překvapilo, když jsem si přečetl výrok jednoho z vynikajících současných šachistů, Magnuse Carlsena, který nesmírně přesně popisuje princip fungování burzy: „Pokud nechcete riskovat, tak přijímáte extrémně riskantní strategii.“

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

27. 06. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *