CZK/€ 25.135 -0,04%

CZK/$ 22.590 -0,41%

CZK/£ 29.816 +0,17%

CZK/CHF 26.758 -0,12%

26. 02. 2008

0 komentářů

5500 zaměstnavatelů přispívá na životní pojištění klientům České pojišťovny

 


 

Česká pojišťovna v loňském roce evidovala platby více než 5500 zaměstnavatelů, kteří svým zaměstnancům klientům České pojišťovny přispívají na jejich životní pojištění. V porovnání s předchozím rokem se jejich počet zvýšil o tisícovku a za posledních šest let se dokonce ztrojnásobil. 

 „Produkty životního pojištění a penzijního připojištění, které jsou u zaměstnavatelů nejžádanější, budeme nyní nabízet cíleněji, intenzivněji a efektivněji, než tomu bylo doposud. V současné době pracujeme na inovacích a zjednodušení našich produktů, stejně jako na výrazném zlepšení modelu obsluhy stávajících klientů. Připravili jsme například nové investiční pojištění zaměřené právě na korporátní klientelu Profi život,“ říká nový náměstek generálního ředitele ČP pro zaměstnanecké výhody a generální ředitel PF ČP Tomáš Matoušek.

V České pojišťovně před pár dny vznikla specializovaná skupina zaměstnanců pracující pouze v oblasti zaměstnaneckých benefitů, která plánuje posílit spolupráci s Penzijním fondem České pojišťovny a penzijní připojištění bude nabízet jako další z forem benefitů. Za úspěchem distribuce zaměstnavatelských benefitů Česká pojišťovny stojí krom vlastní prodejní sítě také spolupráce s externími zprostředkovateli z řad finančně poradenských společností.

„Z našich analýz je zřejmé, že nejvyšší příspěvky poskytují svým zaměstnancům menší firmy, které mají zhruba do 30 pracovníků. S jejich zvyšujícím se počtem pak příspěvky úměrně klesají,“ doplňuje ředitel odboru obchodu zaměstnaneckého programu Jiří Král. A právě tyto malé firmy se nejvíce podílely na loňském nárůstu jak počtu zaměstnavatelů, tak průměrné výše příspěvku. „Pokud jde o regionální rozdělení, tak dvě třetiny nových zaměstnavatelů byly ze severní a jižní Moravy a z Prahy,“ doplňuje ředitel Král.

Zaměstnavatelé podle stávající zákonné úpravy mohou svým zaměstnancům na penzijní připojištění a životní pojištění přispívat ročně až 24 000 Kč, přičemž tuto částku si mohou zahrnout do uznatelných nákladů a nemusí z této částky odvádět pojistné na zdravodní a sociální péči.

REKLAMA

Zdroj: Tisková zpráva České pojišťovny

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *