CZK/€ 25.085 +0,06%

CZK/CHF 26.517 -0,71%

23. 07. 2012

Subjekty:

UniCredit Bank uskutečnila exportní financování pro SUEK za téměř 23,33 milionů eur

„UniCredit Bank patří mezí přední poskytovatele exportního financování na českém bankovním trhu, což jsme opět potvrdili naší vítěznou komplexní nabídkou v tendru, který vyhlásila ruská těžební společnost SUEK a jehož se účastnila řada bank z České republiky i zahraničí,“ říká Michaela Höllová z oddělení Structured Trade & Export Finance, UniCredit Bank.

UniCredit Bank tak navázala na několikaletou spolupráci s jednou z nejvýznamnějších ruských společností podnikající v uhelném průmyslu, o čemž svědčí i rychlost uzavření transakce (od oznámení vítězství v tendru do momentu podpisu úvěrové dokumentace uplynul pouhý jeden a půl měsíc).

Kontrakt na dodávku 4 pásových dopravníků v celkové hodnotě téměř 26 milionů eur financuje UniCredit Bank z 85 % (téměř 23,33 milionů eur). Exportní odběratelský úvěr byl sjednán na dobu deseti let.

Současně s požadavkem na exportní odběratelský úvěr poskytla UniCredit Bank vývozci, společnosti ALTA,a.s., předexportní financování na pokrytí materiálových a režijních nákladů spojených s výrobou pásových dopravníků v celkové částce 19 milionů eur (75 % z hodnoty vývozního kontraktu). Úvěr na předexportní financování je poskytnut na dobu 7 měsíců a rovněž byl pojištěn u společnosti EGAP.

V současné době je projekt v realizační fázi a oba dva úvěry jsou průběžně čerpány. Finalizace dodávek se předpokládá v říjnu 2012.

UniCredit Bank má v oblasti exportního financování dlouholeté zkušenosti a za své aktivity obdržela na začátku roku 2012 nejvyšší ocenění v soutěži Best Trade Finance Bank udělované každoročně odborným finančním titulem Euromoney. Stejný úspěch zaznamenala banka i v dalších pěti státech Evropy, a to v Itálii, Bulharsku, Bosně a Hercegovině, Srbsku a na Slovensku.